Novinky ze společnosti

Nátery betónu a dlažieb

Ak sa rozhodnete vynoviť vzhľad starého schodiska z brúseného betónu, unavenej zámkovej dlažby pod strieškou, betónovej podlahy v garáži či starej dlažby v suteréne, musíte siahnuť po správnom vedierku farby. Ako pripraviť podklad a ktorý z náterov zvoliť? 

Preč s tukom a asfaltom

Najviac nečistôt je vždy na podlahe. V garáži a dielni sa nájdu škvrny od oleja a ani na dlažbe v kuchyni či kúpeľni to nie je iné. Mazľavé mydlo, saponát na podlahy, odmasťovač, technický lieh a acetón sú pomocníci, bez ktorých sa pri príprave nezaobídete. Najprv vyčistite škrvny, nakoniec celú plochu.

Najlepším pomocníkom je však suchý piesok. Ak ho po podlahe niekoľkokrát presuniete cestárskou metlou z jednej strany na druhú, vyčistí betón, mazaninu a tehlu takmer k dokonalosti a aj pri dlažbe pomôže so zdrsnením jej povrchu. Spravte deťom dočasné pieskovisko a budete prekvapení výsledkom. 

Opravte, čo sa dá 

Nespoliehajte sa na to, že nový náter ukryje štruktúru podlahy, jej nerovnosti a praskliny. Uzavrite praskliny sponami a vyplňte ich tmelom. Drsné povrchy vyhlaďte minerálnou podlahovou stierkou. Využiť môžete aj samonivelačné hmoty, pri ktorých však geometria podlahy musí ladiť so zámerom. Pre všetky opravy sa rozhodnite skôr, ako sa pustíte do natierania. Na farby vám už minerálne betóny a malty nechytia. Iba drahšie opravné hmoty a stierky na báze epoxidových živíc. 

Pre dokonalý vzhľad

Budete prekvapení, ako veľmi sa zmení vzhľad starej keramickej dlažby či brúsených podláh a schodov z terazza, ak sa rozhodnete pre náter Silamatom. V troch vyzretých vrstvách prekryje akýkoľvek odtieň podkladu a utají všetku jeho kresbu. Pre jednoduchšiu údržbu sa nám osvedčilo vyplniť jeho póry vrstvou laku ProfiParket. Umývanie svetlých odtieňov na hladkých aj štruktúrovaných povrchov bude oveľa jednoduchšie. Pre obytné miestnosti, kuchyne a kúpeľne nenájdete nič lepšie.

Trvácnym a odolným náterom je Betokryl, ktorý je šikovnou voľbou pre chodby, betónové podlahy na chalupách a štruktúrované betónové povrchy. Ide o náter, ktorý svojim matným finišom výborne ukryje drsný a pórovitý charakter podkladu. Hoci to znie tak trochu technicky, použiť ho môžete kdekoľvek.

Novinky

Colorlak oslavuje 95.narodeniny

Colorlak oslavuje svoje 95. Narodeniny a my by sme Vám radi priblížili zaujímavosti z našej firmy, ktoré sa za toto obdobie udiali. Všetky míľniky z histórie Colorlaku nájdete v tomto albume. Číst více