Novinky ze společnosti

Ako na maľovanie bytu? Ponúkame kompletný postup

Maľovanie bytu. Ako na to?

Maľovanie vlastného bytu je výzvou. Nebojte sa, aj keď to bude po prvý raz. Zručnosti sa dajú nadobudnúť rýchlo. Navyše, ušetríte množstvo peňazí a dosiahnete vynovený byt. Poradíme vám, ako na to.

Čo budete potrebovať?

Pri príprave na maľovanie začnite výberom farby do obývačky či chodby z ponuky bielych a farebných interiérových farieb. Farba však nie je jediná dôležitá vec.

Rovnakú vážnosť treba dať maliarskej výbave, v ktorej by nemali chýbať valec s držadlom, mriežka, zakrývacie fólie, niečo na zakrytie podlahy a schodov, čistiace prostriedky, rukavice, vedro, štetec, teleskopická tyč, maliarske pásky a penetrácia.

Postup maľovania

  1. Zakryte podlahu: Ak rozmotáte pri stene rolku hrubého zakrývacieho papiera, vznikne vám široký chodník, ktorý ochráni dlažbu, parkety aj koberec. Ustojí nekonečné kroky a presúvanie z miesta na miesto. Na schodoch vytvoríte pracovnú zónu maliarskou zakrývacou textíliou. Na zakrývanie okien alebo kuchynskej linky sú vhodné úzke zakrývacie fólie so samolepiacou páskou.
  2. Pripravte steny: Príprava stien je rovnako dôležitá. Očistite ich od prachu a pavučín. Zistite, kde sú nerovnosti či pukliny. Ak treba – zatmelíme a povyrovnávame povrch.
  3. Vytýčte línie: Čo majú spoločné zárubne, okenné rámy, vypínače a prechody medzi stropom a stenami? Maliarskou páskou na nich potrebujete vytýčiť rozhranie oddeľujúce natretú plochu od nenatretej.
  4. Napenetrujte: Maliarske vedro, valec s držadlom, mriežka a teleskopická tyč. Túto výbavu potrebujete na penetrovanie stien a stropov bez toho, aby ste museli neustále vykračovať na stoličku a ničiť si kolená. Len vďaka penetrácii už netreba zoškrabovať staré vrstvy farby zo steny. Ak dodržíte riedenie predpísané na obale, nemáte čo pokaziť.
  5. Vyberte si valček a maľujte: Valčeky sú neoddeliteľnou súčasťou maľovania stien. Ich ponuka je veľmi široká a každý druh je vyladený na iný typ náterovej hmoty, druh podkladu či účel použitia. Pre moderné disperzné interiérové nátery odporúčame siahnuť po maliarskych valcoch z mikrovlákien.
  6. Hor sa do maľovania!

Novinky

Colorlak oslavuje 95.narodeniny

Colorlak oslavuje svoje 95. Narodeniny a my by sme Vám radi priblížili zaujímavosti z našej firmy, ktoré sa za toto obdobie udiali. Všetky míľniky z histórie Colorlaku nájdete v tomto albume. Číst více