Novinky ze společnosti

Pre naše deti len to najlepšie

Všetci chceme pre deti a vnúčatá to najlepšie. Drevené hračky, nábytok, pieskoviská, preliezky alebo záhradné domčeky dostávajú poriadne zabrať. Deti na nich cvičia zvedavosť a jemnú motoriku. Každý takýto povrch preto musí byť správne ošetrený.

Ako postupovať?

Pri drevených hračkách či postieľke sa vyhnite veľkým oblúkom ošetreniu impregnáciou. Látky, ktoré obsahuje, nesmú ísť na veci určené deťom. Oveľa lepšie je použiť základný náter Aquacol Primer V2070, ktorý je vhodný na detské hračky a nábytok. Zaručí vám lepšiu priľnavosť vrchného náteru a zároveň vyplní póry. Jemným prebrúsením tohto základného náteru dosiahnete úplne hladký povrch. 

Ako vrchný náter pri natieraní detského nábytku môžete použiť našu rokmi overenú klasiku Akrylcol, ktorý sa vyrába v matnom V2045 alebo lesklom V2046 prevedení. Jedna až dve vrstvy na základný náter a postieľka bude ako nová. 

Vyrábate alebo obnovujete obľúbenú hračku? Siahnite po Colornal Mat V2030, ktorý spĺňa tie najprísnejšie požiadavky a je vhodný aj na nátery hračiek pre deti do 3 rokov. Rýchlo schne a nezapácha. Nemusíte použiť ani základný náter. Stačí, ak prvý náter trochu nariedite vodou. Druhý (vrchný) náter môžete nanášať po 2-3 hodinách už bez riedenia.

 

Keď chcete priznať kresbu dreva    

Ak chcete priznať kresbu dreva, odporúčame vodouriediteľný lak. Je bez zápachu a spĺňa tie najprísnejšie požiadavky pre nátery hračiek a nábytku. Aqualak V1419 alebo Aquasport je ideálnou voľbou pre tých, ktorí chcú zachovať prirodzený vzhľad a kresbu dreva. Sú dostupné v matnom, polo-matnom a lesklom prevedení.  

Pieskoviská, preliezky a detské domčeky 

Často zabúdame, že aj exteriérový nábytok treba ošetriť náterom, ktorý je vhodný pre deti. Ideálnou voľbou je naša vodouriediteľná lazúra Fortelux Aqua V1407. Vyniká rýchlym schnutím, obsahuje včelí vosk a vytvára hladký povrch. Druhou možnosťou je náter z prírodných olejov. Olejová lazúra O1020 bude chrániť drevo viac do hĺbky a vďaka svojej paropriepustnosti umožní drevu aj naďalej zbavovať sa prebytočnej vlhkosti bez prípadného praskania ochranného náteru. Oba varianty spĺňajú atest na nátery detských hračiek a nábytku.

Novinky

Colorlak oslavuje 95.narodeniny

Colorlak oslavuje svoje 95. Narodeniny a my by sme Vám radi priblížili zaujímavosti z našej firmy, ktoré sa za toto obdobie udiali. Všetky míľniky z histórie Colorlaku nájdete v tomto albume. Číst více